top of page
Massage Supplies

Vraag & Antwoord

Moet ik zelf een handdoek meenemen naar mijn afspraak?

Nee, je hoeft zelf geen handdoeken mee te nemen. Ik heb zelf schone handdoeken voor iedere cliënt.

Komt mijn massage in aanmerking voor vergoeding via de zorgverzekering?

Nee, massages kunnen niet worden gedeclareerd bij ze zorgverzekering

Masseer je zowel mannen als vrouwen?

Ja, zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Mannen vraag ik om telefonisch een afspraak te maken. Ik plan alleen mannelijke cliënten in als mijn eigen echtgenoot thuis is. Dit is te bescherming van mijzelf en uit waardering voor mijn man. Helaas komt het binnen mijn vak vaak voor dat er oneerbare verzoeken worden gedaan.

Word en stevig gemasseerd?

Dit is volledig afhankelijk van de wensen van de cliënt. Doorgaans word en bij een klacht gerichte massage steviger gemasseerd, echter kan dit soms ook te gevoelig zijn voor cliënten. Ik geloof dan ook in een samenspel en goede communicatie tussen cliënt en masseur.

Mag ik zelf bepalen wat er gemasseerd word?

Natuurlijk, voorafgaand aan elk consult word er met de cliënt doorgenomen wat er word gemasseerd binnen de beschikbare tijd. Het hele lichaam kan gemasseerd worden met uitzondering van de geslachtsdelen.

Kom je ook aan huis?

In uitzondelijke gevallen kan ik aan huis komen. Denkt bijvoorbeeld aan bedlegerig mensen of mensen die geen trap kunnen lopen. In deze gevallen zal de reistijd worden gerekend als behandeltijd plus kilometervergoeding en eventuele parkeerkosten.

Wat houd ik aan tijdens een massage?

Dit hangt al van de soort massage die u boekt. Bij een rugmassage kan de onderkleding bijvoorbeeld aan blijven. Bij een massage van het hele lichaam ligt u in uw ondergoed. U mag uw BH aan laten, deze zal ik tijdens de rug massage los maken en weer voor u sluiten bij afloop.

Welke betaal mogelijkheden heeft u?

U kunt gepast contant betalen of kiezen om ter plaatse te betalen via tikkie.

Kan ik altijd gemasseerd worden?

In de meeste gevallen kunt u gewoon gemasseerd worden. Vaak is een massage zelfs bevorderend voor het herstel. Echter zijn er vele redenen waardoor u niet / of tijdelijk niet gemasseerd kunt worden. Twijfelt u of u gemasseerd kunt worden neem dan gerust contact met mij op of informeer bij uw behandelend arts.

Is het mogelijk om behandelingen te combineren?

Jazeker. Vaak is het juist heel fijn om een combinatie van behandelingen de maken. Als u het lastig vind om het juiste tijdsbeslag in te schatten voor een combi behandeling mag u altijd contact met mij opnemen.

Hoevaak moet ik gemasseerd worden om van mijn klachten af te komen?

Hier is helaas geen standaard antwoord op. In veel gevallen heeft het langere tijd geduurd voor klachten om te ontstaan. Het is dus niet realistisch om dit binnen één behandeling op te lossen. Over het alleman geld hoe langer u de klacht heeft des te meer behandelingen heeft u nodig. U kunt vaak wel de eerste verlichting al snel ervaren.

Ik heb een allergie, kan ik gemasseerd worden?

Voor mijn klanten met een noten allergie heb ik druivenpit olie tot mijn beschikking. In veel gevallen zal diavoorstelling u geschikt zijn. Twijfelt u? Neem dat contact op met uw behandelend arts.

Ik ben zwanger, mag ik gemasseerd worden?

In de eerste 14 weken van de zwangerschap word het afgeraden om een massage te nemen. Bij een massage komen afvalstoffen vrij die in het eerste trimester schadelijk kunnen zijn voor de baby. Hierna kunt u zo veel massage nemen als u wilt. Als zwangere word u gemasseerd in zij en rugligging.

Kan ik ook een last minute afspraak inplannen.

In sommige gevallen is dit mogelijk. Het is alleen niet mogelijk om deze online in te boeken. Voor een last minute afspraak mag u direct contact met mij opnemen en dan zal ik kijken of ik u nog op korte termijn kan inplannen.

bottom of page